Mon tro hva det er du blir tjukk av…?

Hvis du spiser sjokolade hver dag i en måned, og den sjokoladen gjør at du havner i et kalorimessig overskudd la du på deg vekt pga den sjokoladen.

_

Hvis vi bytter ut sjokoladen med blåbær, og beholder de øvrige punktene vil det samme skje.

_

Sjokkis i seg selv er ikke problemet, det er mengden som ev ødelegger

_

80/20 prinsippet ser ut til å holde mål for de aller aller fleste. Dvs at du 80% av tiden spiser mat som metter, smaker godt og som gir godt med energi, mens du 20% av tiden spiser mat, digg og produkter alle vet man burde styre unna, men ikke klarer.

_

Noen må gå «cold turkey» fra dag 1, mens andre må smyge mer inn i nye vaner. Uansett hvilken framgangsmetode som passer best for deg for å komme i gang ser fortsatt en slik 80/20 fordeling mer hensiktsmessig ut i lengden enn 100% blå.

_

Det kan funke for en tidsbegrenset periode, men i det lange løp, også kalt livet, skaper det mer hodebry enn nødvendig. Ved å gå 100% inn for det blå feltet ender fryktelig mange opp med å bli neglbitende, frustrert og ulykkelig med tilværelsen. Det er ikke nødvendig.

_

Prioriter å starte dagen med en real frokost, da slipper du å snuble i godteriskåla på spiserommet til lunsj, men kan heller ta et par biter og ikke overtenke det. Ha som leveregel at et «dårlig» måltid skal følges opp av et «bra» måltid. Ikke vent på mandager, det er bare 52 av de i løpet av et år.

_

Get yourself back on the horsy asap!